Вести

ПОМОЋ СУГРАЂАНИМА ЧИЈЕ СУ КУЋЕ СТРАДАЛЕ

Активисти ОО СНС Ириг, Месног одбора Врдник, у петак, 21. маја, обишли су поплављена домаћинства у Врднику, у улици Мирка Лаћарца. Том приликом, активисти су разговарали са грађанима, а затим су уручили пакете са основним прехрамбеним намирницама и разматрали на који начин да им се помогне у чишћењу кућа и дворишта кад се вода повуче.

Миодраг Бебић, повереник МО СНС Врдник, истакао је да је ово дугогодишњи проблем који се дешава на сваких пар година.

“Ово је један од најнижих делова Врдника, а налази се близу шуме. Проблем настаје кад наиђе велика количина бујичне воде која носи и грање и дрвеће, те се на појединим местима препречи и настају чепови и долази до изливања”, каже Бебић и додаје да је са неколико активиста одмах изашао на терен како би се нашли при руци најугроженијима.

“Уз помоћ неколико приватних лица са нашом механизацијом, успели смо да за неколико сати пробијемо критична места и спасемо неколико домаћинстава”, рекао је Бебић.

За двоје најугроженијих, успели су да нађу привремени смештај и да их изместе из потпуно поплављене куће. Средства су обезбеђена личним донацијама чланова и учесника акције.