Вести

31.Пударски дани у Иригу

Манифестацију посвећену винарима, виноградарима и чуварима винограда организовало је “Друштво Ирижана “ под покровитељством Општине Ириг. Пударске дане у Иригу посетила је и Ирена Вујовић члан председништва Српске Напредне странке и Министарка заштите животне средине која је обишла и Михизову кућу.
Пударски дани почели су свечаним отварањем у Српској читаоници и пударским доручком у винограду.
Организован је низ забавних садржаја- пударски сајам вина, вожња фијакера, дефиле маски и фењера од бундева, такмичење у гађању праћком, кување пударског паприкаша, такмичење за најлепше производе од грожђа, циркуске вештине и много тога. Публику су забављали Халид Муслимовић, Вики Миљковић, мјузикл Веселе девојке, састав Да не умре тамбура, CSI Rock, КУД Змај Ириг, а професионални глумци извели су праву иришку представу “Пударев сан”.
“31 годину се трудимо да и на овакав начин чувамо иришку традицију, а то је винарство и виноградарство. Ириг је био и поново ће постати винска престоница Фрушке горе захваљујући нашим вредним винарима и виноградарима који су надалеко прославили наш крај.
“Манифестације су само један од начина како да подржимо наше винаре и виноградаре. Пре неколико дана то је била и винска шетња коју је организовала Туристичка организација Војводине. Данас су то наши Пударски дани, а биће их још. Пударски дани се одржавају од 1992.године и један су од начин да Ириг поново вратимо на место фрушкогорске винске престонице”, рекао је Тихомир Стојаковић, председник Општине Ириг.